Dome of Visions vid KTH.
Dome of Visions vid KTH i Stockholm.

Det är med den senaste 360-tekniken som masterstudenten Ida Vanhainen producerat en dokumentärfilm om ett unikt roller derby-lag från Beirut. Filmen kommer nu att visas på den internationella filmfestivalen VR Sci Film på Dome of Visions vid KTH.

– Det känns fantastiskt roligt, säger Fredrik Mårtenson, utvecklare på JMK som har arbetat med journalistutbildningens nya VR-satsning.

Filmen Roller Derby Beirut
Filmen handlar om ett unikt lag och en unik vänskap i en region präglad av konflikt.

Festivalen visar mer än 30 VR-filmer från hela världen och det finns möjlighet att uppleva dessa via VR-headsets, vilket ger en starkare närvarokänsla.

– Att filmen blev uttagen är ett bevis för att JMK:s VR-satsning är framgångsrik, säger Jesper Huor, journalistlärare, och tillägger:

– Men framförallt visar det vilka starka studenter vi har. Jag är mycket stolt över Ida Vanhainens prestation.

Roller Derby Beirut visas mellan den 13-14 maj, Session 08 kl 12-13. Läs mer om festivalen och ta del av programmet i sin helhet på vrscifest.com.