Planera och följ dina studier 

Du läser vanligen en kurs på helfart 100% hos oss. Det är 40 timmar i veckan som ska avsättas för studierna, fast tiden med undervisning är 15 timmar i veckan. Då kan det vara läge att inte boka den där resan under studietiden eller ta för många extrajobb och volontäruppdrag.

  • Läs noga igenom scheman och information du får från institutionen och kurslärare. Du behöver inte bara ha koll på kurslitteratur eller var och när du ska vara på plats för en föreläsning.
  • Du behöver även ha koll på tentor, när de ska lämnas in och vilket resultat du fått. Om något är oklart är det bättre att fråga än att vänta... kontakta lärare, studentexpedition eller studievägledaren.
  • Ha för vana att spara alla scheman och utskick, hämta alltid ut din tenta när den är betygsatt för att få resultat och feedback och håll koll på tentadatum och dina studier via www.minastudier.su.se

Studieteknik - det är viktigt

Om du behöver stöd och råd angående studieteknik kan du också fråga studievägledaren redan innan du börjar kursen. En mängd användbara tips hittar du också på vår hemsida.

De flesta studenter kan behöva tips och råd. Ta vara på det som erbjuds av hjälp, stöd och tips. Särskilt som ny student kan det bli en rejäl omställning att planera sin studietid, förstå nya begrepp och undervisningsformer och hantera det självständigt för att klara studierna.

Skaffa kurslitteratur i god tid!

Att ha tillgång till kursens litteratur är förstås nödvändigt för att klara utbildningen. Du hittar kurslitteraturen exempelvis via vår hemsida för kurslitteratur. Kurslitteratur ska finnas senast 1 månad före kursstart. Har du frågor kring texter och böcker mailar du i första hand kursansvarig lärare.

Studiestöd - CSN

Kontakta alltid CSN om du har frågor kring ditt studiestöd.
 

Försäkring

Som student omfattas du av försäkring - läs mer