JMK-biblioteket ligger på Karlavägen 104. Foto: Svante Emanuelli © 27 feb 2017
JMK-biblioteket är beläget i Institutionen för mediestudiers lokaler på Karlavägen 104 - endast ett stenkast från Karlaplan. Foto: Svante Emanuelli © 27 feb 2017
 

Studieplatser

Vi har 23 studieplatser i form av enskilda platser och grupprum. De två grupprummen är endast till för JMK-studenter. För kopiering finns Printomaten mellan Stora och Lilla redaktionen på plan 4. För att göra utskrifter och kopior krävs det att du har universitetskort. 
 


Låna

Universitetskortet fungerar som bibliotekskort vid alla bibliotek vid Stockholms universitet, och är en förutsättning för att du som student ska kunna låna fysiska böcker och ta del av bibliotekets e-resurser. Beställ ditt universitetskort på su.se/nyttkort. Här kan du läsa våra låneregler. Mer information om lån. Här söker du böcker och tidskrifter

Vi har öppet för allmänheten, dock endast under bibliotekets bemannade tider. Kurslitteraturen får endast lånas av studenter vid Stockholms universitet. 

Böcker som har placering "magasin" måste beställas fram i förväg via mejl.

 

Talböcker

Har du en läsnedsättning och behöver hjälp att komma igång med talböcker? I det digitala biblioteket Legimus finns kurslitteraturen i talboksform. Kontakta biblioteket så får du hjälp via Zoom.


Våra samlingar

JMK-biblioteket har böcker och tidskrifter främst inom journalistik samt medie- och kommunikationsvetenskap. Lånetid för böcker är normalt 28 dagar.

Kursbokssamlingen består av den obligatoriska kurslitteraturen på grundnivå samt masternivå och lånetiden för kurslitteratur är sju dagar.
 

Mer information

JMK-biblioteket öppnar för lån av kurslitteratur fr.o.m. 31 augusti 2020
Nu öppnar biblioteket på Frescati, men allt är inte som vanligt
Besök vår engelska webbsida (in English): The JMK Library 


Kontakt

E-postadress: biblioteket@ims.su.se


Hitta hit

Besöksadress: Karlavägen 104, plan 4

T-banestation: T-Karlaplan

Buss: Buss 4, hållplats Radiohuset

Karta: Så hittar du hit.