Bostad

Studentbostäder

Har du kommit in på din drömutbildning och behöver någonstans att bo? Försök med dessa förmedlingar av bostäder som riktar sig främst till studenter.

 

Lappkärrsberget. Foto: Eva Dalin

Akademisk kvart

Att annonsera på Akademisk kvart är gratis, allt som behövs är ett inloggningskonto. Akademisk kvart strävar mot att endast förmedla andrahandsbostäder som har en skälig hyresnivå. För att möjliggöra detta erbjuder Akademisk kvart, förutom information om typkontrakt och regler, även kontroll av uthyrare samt kunskap om bedrägerier i branschen.
Akademisk kvart håller sig ständigt uppdaterade om bostadsmarknaden i Stockholm

Bostadsförmedlingen i Stockholm

Bostadsförmedlingen är Stockholms stads bostadskö som förmedlar hyresrätter i hela Stockholmsregionen. De förmedlar vanliga hyresrätter, student- och  ungdomslägenheter. Kötiderna varierar beroende på utbud, område och hur aktiv den som söker själv är.
Stockholms stads bostadsförmedling

Bo Tillsammans

Hitta och erbjud rum, kollektiv eller rumskompis.
Bo tillsammans drivs av studenter från Linköpings universitet och är nyligen lanserad i Stockholm

ByggVesta

ByggVesta bygger och förvaltar hyresrätter i flera städer i Sverige och studentlägenheter i Stockholmsområdet och Linköping, bland annat på Kosterhavet i Norra Djurgårdstaden och Nobelus i Flemingsberg.
Läs mer om pågående och nya projekt och ställ dig i den kostnadsfria kön

Förmedlingen Hyra Bostad

Förmedlingen Hyra Bostad Text: Förmedling som matchar bostadssökande med hyresvärdar med vakanta lägenheter. I beståndet finns såväl lägenheter som uthyres med första- och andrahandskontrakt. Studenter ges förtur till lediga enrumslägenheter. 
Medlemskap på Hyra Bostad krävs

Kvalster.se

Kvalster samarbetar med fler än 400 olika marknadsplatser med lediga hyresbostäder och är helt gratis för såväl uthyrningssajterna som bostadsletarna att använda sig av. Kvalster.se lanserades redan 2008.

Studentbostäder i Stockholm via Kvalsters sökmotor

Jagvillhabostad.nu

Jagvillhabostad.nu är en partipolitiskt obunden organisation för och med unga bostadssökande som tröttnat på bostadsbristen och vill göra något åt den.
Deras sammanställning av studentbostäder i Stockholm

Stockholms studentbostäder SSSB

Stiftelsen Stockholms studentbostäder grundades 1958 av Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO). Vårt uppdrag, att tillhandahålla bostäder för studenter som är medlemmar i en SSCO-ansluten studentkår, erbjuder vi Stockholms studenter ett trivsamt och prisvärt studentboende.
Stockholms studentbostäder

 

Bokmärk och dela Tipsa

Utbildningskontakt

För mer information om utbildningar vid IMS, kontakta institutionens studentexpeditioner.

terminsstart
Blivande student
Kurslitteratur

Utbildning

Sök schema i universitetets utbud (inloggning krävs)

Scheman för kurser på JMK
Athena
JMK-biblioteket
Schema

Schema just nu

Studievägledning puff
Blivande student