Tidigare studenter tycker

Vad säger tidigare studenter om våra utbildningar?

Daniel Hånberg Alonso Foto: Annika Hallman

Drivkraften är att berätta

DJ, författare, filmskribent, journalist och webbutvecklare. Daniel Hånberg Alonsos olika yrkesroller speglar det som han länge har varit intresserad av. Filmvetenskap blev hans första ämne på universitetet. Nu är han aktuell med en digital utställning om emojier.

Sofia K A Hedman

”Som att kliva in i en ny värld”

Sofia Hedman-Martynova läste modevetenskap på Stockholms universitet. Idag jobbar hon som modekurator och utställningsdesigner.

Sebastian Lindholm

”Det passade perfekt!”

Sebastian Lindholm läste en master i MKV på JMK. Idag jobbar han med kommunikation och marknadsföring på läkemedelsföretaget MSD.

Åsa Secher

”Jag blev förälskad i radio”

Det var på JMK som Åsa Secher blev förälskad i radio och hittade sin väg in i Radiohuset. I dag delar hon sin tid mellan Stockholm och New York, tar sin master i journalistik och jobbar för SR:s Studio Ett.

Christian Rossipal

”Filmvetenskapen var lite av ett uppvaknande”

Christian Rossipal tog sin kandidatexamen i filmvetenskap 2015. I dag läser han masterprogrammet och jobbar som frilansare inom filmproduktion.

Michaela Strobel

Michaela jobbar i Bollywood

Michaela Strobel från Tyskland har läst masterprogrammet i Medie- och kommunikationsvetenskap på IMS. Idag bor hon i Bombay, driver en egen mediestudio och jobbar med Bollywoodproduktioner.

Anna Nordbeck

”En bra väg in i arbetslivet”

Anna Nordbeck har läst journalistik som fristående kurser på JMK, med samma innehåll som nu ingår i Journalistprogrammet. Idag jobbar hon som reporter och researcher på SVT:s Dokument inifrån.

Ellinor Eriksson

"En intressant erfarenhet"

Ellinor Eriksson gjorde sitt MFS i Rabat i Marocko på temat medborgarjournalistik.

Isabella Westerberg

"Det var verkligen en upplevelse för livet"

Tidigare JMK-studenten Isabella Westerberg fick ett MFS-stipendium. Här berättar om sina erfarenheter från fältstudien på Sri Lanka.

ina

"Mitt Erasmus-utbyte har bara varit positivt för mig!"

JMK-studenten Ina Kokalari gjorde sitt Erasmus-utbyte vid LUMSA-universitetet i Rom. Här berättar hon om erfarenheterna av utlandsstudierna, utmaningarna med språket och skillnaderna mellan två universitetskulturer.

Utbildningskontakt

För mer information om utbildningar vid IMS, kontakta institutionens studentexpeditioner.