Filmvetenskap I, 30 hp

Vad är filmvetenskap? Kolla på filmen...

Filmvetenskap I, 30 hp

Filmvetenskap I, 30 hp - grundkursen du börjar med

Kursen tar upp både historia och nutid. Du får se klassiker i biograferna i Filmhuset, men även mindre kända filmer, dokumentärer och TV-produktioner. Allt kommer ge dig fördjupad kunskap och upplevelser. Du kommer definitivt se film med nya ögon efter denna kurs som passar både dig som vill lära dig om rörlig bilds historia och även dig som vill arbeta med film praktiskt.

Hur många dagar i veckan läser du?

Ungefär tre dagar i veckan är du i Filmhuset. Det kan vara filmvisning från kl 9.00 - 11.00, lunch och sedan föreläsning 12.00-14.00. Här hittar du hur kursens schema för våren 2017 ser ut, det ger en bra bild hur många dagar i veckan du pluggar på plats i Filmhuset även för våren 2018.

Hur stor är chansen att du kommer in på Filmvetenskap I?

Det finns framförallt två bra anledningar att kolla på antagningsstatistik - dels så får du en uppfattning om din möjlighet att bli antagen och dels kan du se om du kanske behöver bättra på dina chanser med exempelvis skriva högskoleprov eller läsa upp betyg.

Christian Rossipal

”Filmvetenskapen var lite av ett uppvaknande”

Christian Rossipal tog sin kandidatexamen i filmvetenskap 2015. I dag läser han masterprogrammet och jobbar som frilansare inom filmproduktion.

Här läser du Filmvetenskap I - i Filmhuset vid Gärdet

Här läser du Filmvetenskap I, i Filmhuset vid Gärdet i Stockholm.

I Filmhuset som drivs av Svenska Filminstitutet vid Gärdet har vi vår undervisning. Här finns föreläsningslokaler, seminarierum, Sveriges största Filmbibliotek och biograferna. En helt unik miljö för forskning och undervisning i Filmvetenskap. Här finns också Cinemateket som har sina visningar i Filmhuset på kvällar och helger - som du som student får rabatt till. Du kan garanterat fylla hela din tid med det som händer i Filmhuset

Film thumb

Filmvetenskap på Stockholms universitet - nationellt ledande forskningsområde

Du kommer att undervisas av lärare som är mycket kunniga och meriterade inom ämnet Filmvetenskap. Av universitetets forskningsområden har 30 utsetts till nationellt ledande, med en hög internationell status och inom humaniora vid Stockholms universitet har åtta ämnesområden lyfts fram som ledande forskningsområden varav Filmvetenskap är ett.

Kursplan och info
Filmvetenskap II
Studievägledning IMS
Bygg examen
Student berättar

”Jag har alltid valt det jag tycker är roligt och som intresserar mig.”

Läs vad student som läst utbildningen har att säga. Hur är det att plugga Filmvetenskap I, 30 hp?