Garnisonen Photo: Vasakronan

Institutionens verksamhet omfattar fyra huvudområden: filmvetenskap, journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap samt modevetenskap.

Samtliga huvudområden erbjuder utbildningar upp till forskarnivå där journalistik och medie- och kommunikationsvetenskap har en gemensam forskarutbildning. Institutionen formades som ett samgående mellan Institutionen för filmvetenskap, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMK) och dåvarande Centrum för modevetenskap 2012.

Verksamheten är förlagd till två separata byggnader, Garnisonen och Filmhuset. JMK och merparten av administrationen är förlagd till Garnisonen medan Film och Mode är lokaliserade till Filmhuset i två separata våningsplan.

Budgeten för verksamhetsåret 2018 uppgår till cirka 95 miljoner kronor med 94 anställda fördelat enligt följande: 14 professorer; 17 lektorer; 2 postdoktorer; 16 övrig lärar- och forskarpersonal (adjunkter, forskare, forskar- och projektassistenter); 25 doktorander samt 20 anställda inom administration.

Läs mer om oss i IMS verksamhetsplan. Och här kan du läsa mer om vår forskning.

Prefekt

John Sundholm

Stf. prefekt

Ester Pollack

Arkiv och resurser

Här finns länksamlingar och mycket annat.