Michal Krzyzanowski i Kulturnyheterna. Foto: Andreas Iden, SVT © 2019

Den regionala tidningsdöden i Storbritannien gav högerpopulistiska medier med en främlingsfientlig agenda större möjligheter till att sprida sina idéer under Brexitkampanjen 2016, sa medieprofessor Michal Krzyzanowski i Kulturnyheterna igår. "Nu handlar det inte så mycket om dialog som om vem som ropar först och högst". Foto: Andreas Iden, SVT © 2019.

SVT: Tidningsdöden banade väg för Brexit, menar medieforskare
(kan ses till 11 april)

Enligt medieprofessor Michal Krzyzanowski, University of Liverpool/Örebro Universitet, lämnade den regionala pressens kris en lucka som många brexitvänliga medier utnyttjade framgångsrikt.

Läs mer: Professor: Högerpopulismen vill skapa moralpanik i Europa

- Eftersom många rikstäckande medier var för Brexit så kunde lokalpressen på många platser inte motverka dessa budskap, säger Michal Krzyzanowski till SVT, som i dagarna besökte Institutionen för mediestudier, Stockholms universitet.