Foto: Alva Snis Sigtryggsson.
Foto: Alva Snis Sigtryggsson.

Paris, december 2015: FN:s klimattoppmöte befinner sig i slutskedet och för en gångs skull toppar miljöfrågan några nyhetssändningar. Ban Ki-Moon håller tal, Naturskyddsföreningen verkar glada för första gången och miljöminister Åsa Romson försöker ta igen båtfärgsfadäsen med lite FN-glamour. Hösten innan mötet har många stora medier satsat på nya miljöpoddar, bildreportage om klimatflyktingar och pedagogisk grafik om gröna tekniklösningar. 

Nu har vinter blivit vår och miljöjournalistiken gått in i vardagslunken - vad händer då? Hur bevakar vi vår tids stora ödesfråga när strålkastarljuset slocknat? Var finns nyhetshändelserna, var finns människorna och när kommer det stora klimatgrävet? 

Kvällen börjar med panelsamtal och frågor och övergår sedan till fika och mindre diskussioner.

Lyssna och diskutera med oss!

Tid: Torsdag 10 mars 17:30

Plats: JMK-salen, Karlavägen 104

 

Gäster:

- Jenny Stiernstedt, nyhetsreporter på SvD och i klimatpodden 2 grader 

- Anders Hellberg, skribent på Supermiljöbloggen och chefredaktör för tidningen Effekt

- Anna Roosvall, docent i Medie- och kommunikationsvetenskap. Forskar om klimatrapportering, klimaträttvisa och ursprungsfolk

 

Journalistverkstan

Journalistverkstan är en samtalsserie på JMK. Vi bjuder in studenter, lärare, professorer, journalister, pressekreterare och annat löst mediafolk till diskussion om journalistiken och mediesamhället. 

Tillsammans vill vi dissekera de svåra frågorna, bygga ihop nya svar och skapa ett samtal mellan akademi och praktik. 

Har du idéer på vad vi ska diskutera i Journalistverkstan? Hör av dig till oss på facebook.com/journalistverkstan eller till louise.bornhall@gmail.com.