Efter kravallerna i Husby 2013 höjdes många röster i debatten om stormediernas rapportering. Vissa menade att journalister bara "rycker ut" för att täcka stenkastning och bilbränder. När hinner man då berätta om strukturell rasism, diskriminering och ekonomisk ojämlikhet? Andra tyckte att det var dags att sluta skylla på samhället. När ska media istället granska och ifrågasätta de som faktiskt startar upplopp eller hänger sig åt extremism?

I månadens Journalistverkstan diskuterar vi blåljusjournalistik och makten över rapporteringen. Vilka perspektiv får synas och hur bra fungerar den klassiska nyhetsrapporteringen när konflikter, som den i Husby, blossar upp? Vem bör frågas ut i lördagsintervjun – Stefan Löfven eller han som tände på bilen?

Gäster

• Christian Christensen, professor i journalistikvetenskap, Stockholms universitet
  • Jasenko Selimovic, tillträdande EU-parlamentariker (fp)
  • Mireya Echeverría Quezada, chefredaktör Bang

Läs mer på https://www.facebook.com/events/451708814982628/

Journalistverkstan

Journalistverkstan är nystartad samtalsserie på JMK. Vi bjuder in studenter, lärare, professorer, journalister, pressekreterare och annat löst mediafolk till diskussion om journalistiken och mediesamhället.

Tillsammans vill vi dissekera de svåra frågorna, bygga ihop nya svar och skapa ett samtal mellan akademi och praktik.

Har du idéer på vad vi ska diskutera i Journalistverkstan? Hör av dig till oss här på Facebook eller till louise.bornhall@gmail.com.