Utställningen Dome of Visions vid KTH
Utställningen Dome of Visions vid KTH.

Två examensarbeten från kursen Storylab visas upp på Dome of Visions vid KTH – en utställning och arena för inspiration till ett mer hållbart samhälle. Det är JMK-studenterna Teresa Garcia och Samuel Skoog som med innovativa tekniska lösningar producerat nyskapande journalistiska berättelser.

Kinogram-berättelse om de finska vinterkrigsbarnen

Teresa Garcia har tillsammans med KTH-studenterna Anton Strandberg, Leonie Franka Melber, Désirée Jonek och Ulrika Andersson arbetat med projektet Goldfish. Projektet har syftat till att hantera medieanvändarnas allt kortare “attention spans” och Teresas skickligt berättade kinogram-berättelse om de finska vinterkrigsbarnen ingår i presentationen.

Videoexplainer om sökandet efter liv på planeten Mars

Samuel Skoog har med en animerad videoexplainer berättat om hur människan nu och historiskt har sökt svar på på frågan om liv på Mars. Hans video kommer att visas upp i Dome of Visions.

Övriga KTH-grupper som presenterar sina visioner för framtidens berättande är Sent-O (om hur lukter kan adderas till berättande i framtiden), AdMotion (om berättande i reklamen) och Packaged Stories (om rörligt berättande på material som mjölkpaket eller pizzakartonger).

Allmänheten, branschfolk och studenter är välkomna att ta del av studenternas och SR:s, Schibsteds, Bonnier News, Ericssons och KTH Innovations presentationer. Besök Dome of Visions på Valhallavägen 79 mellan den 23-24 februari.