I pjäsen Götgatan på Dramaten skildras välbeställda innerstadsreportrars stereotypa rapportering från förorten, Sveriges Radios utrikeskorrespondenter kritiserades nyligen för att vara en “vit elitpluton” och nu höjer allt fler rösten för att medierna ska börja granska sitt eget mångfaldsarbete.

Genom vems ögon ser vi världen? Vem värderar vilka nyheter som är viktiga? Och vad spelar det för roll att så många svenska journalister bor på Södermalm? Dags för kritisk navelskådning!

Kvällen börjar med panelsamtal och frågor och övergår sedan till fika och mindre diskussioner.

Lyssna och diskutera med oss!

Tid: tisdag 31/3 kl 17.00
Plats: JMK-salen, Karlavägen 104

Gäster

Gunilla Hultén, universitetslektor på JMK och författare till boken Journalistik och mångfald.

Rouzbeh Djalaie, producent på P4 Stockholm. Tidigare chefredaktör för Norra Sidan, grundare av Södra Sidan och Vår Linje.

Albert Svanberg, SVT:s divisionschef för Allmän-tv

Journalistverkstan

Journalistverkstan är nystartad samtalsserie på JMK. Vi bjuder in studenter, lärare, forskare, journalister och annat löst mediefolk till diskussion om journalistiken och mediesamhället.

Tillsammans vill vi behandla de svåra frågorna, bygga ihop nya svar och skapa ett samtal mellan akademi och praktik.

Har du idéer på vad vi ska diskutera i Journalistverkstan? Hör av dig till oss här på Facebook eller till louise.bornhall@gmail.com.

Läs mer på https://www.facebook.com/events/429218357235675/