Maya Rudolph och Kristen Wiig delar ut Oscar för bästa kostym 2020. Foto: Phil McCarten © A.M.P.A.S.
Maya Rudolph och Kristen Wiig delar ut Oscar för bästa kostym under direktsändningen från den 92:a Oscarsgalan i Dolby Theatre i Hollywood, USA, söndag den 9 februari 2020. Foto: Phil McCarten © A.M.P.A.S.

PUBLICERAD: 21 januari 2021

Läs mer: Röda mattan från då till nu – galamodets historia genom tiderna

Senare i år släpper Elizabeth Castaldo Lundén boken "Fashion on the red carpet: A history of the Oscars, fashion and globalization".

Mer information

Fil.dr. i modevetenskap Elizabeth Castaldo Lundén disputerade 2018 vid Stockholms universitet med avhandlingen Oscar Night in Hollywood, där hon studerade Oscarsgalans historia. Hon arbetar idag vid samma lärosäte, där hon forskar och undervisar vid Institutionen för mediestudier.
Expert: ”Låt en kvinna leda Oscarsgalan”
Så blev Oscarsgalan ett populärkulturellt fenomen