Wahlberg säkrar plats och Tofighian debuterar i SFI:s nya styrelse. Foto: Stokkete © Mostphotos

Filmvetarna Malin Wahlberg säkrar en tidigare plats och Nadi Tofighian debuterar i SFI:s nya styrelse som sitter 1 januari 2020 – 31 december 2022. Foto: Stokkete © Mostphotos

Läs mer: Regeringen har utsett ny styrelse i Svenska Filminstitutet

– Filminstitutets styrelse är mycket viktig för arbetet med att utveckla Filminstitutet och svensk film. Styrelsen har under de senaste två åren arbetat intensivt med att implementera regeringens nya filmpolitik. För att behållet en kontinuitet och samtidigt undvika att alla byts ut 2022 har vi omförordnat fyra ledamöter och utsett tre nya som alla har viktiga perspektiv, erfarenheter och kompetenser att bidra med, säger kultur- och demokratiminister Amanda Lind i ett pressmeddelande från Kulturdepartementet.

SFI:s nya styrelse

• Claes Ånstrand, styrelseordförande