Fullsatt i hörsal C

Fest-i-val - ett demokratiprojekt

Fest-i-val är ett projekt och samarbete mellan Stockholms universitet, Stockholms stad och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Projektet finansieras med medel från Riksbankens jubileumsfond. Från universitetet är det Statsvetenskapliga institutionen som leder projektet med Marie Jansson och Michelle Micheletti som tillsammans med Johan Sandahl även står bakom boken 8 lektioner i val: Politik och demokrati inför valet 2018. Den boken riktar sig till förstagångsväljare i gymnasiet. Ester Pollack och Louise Wallenberg bidrar med varsina lektioner: "Vilken roll spelar medierna i valet?" och "Partierna på catwalken". Vidare har även korta filmer där gymnasieungdomar ställer frågor och får svar från forskare producerats.

Faradj Koliev, doktorand i statsvetenskap och riksdagsledamot; Maria Wendt docent i statsvetenskap; Ester Pollack docent i journalistik, IMS höll föredrag och svarade på frågor och hade paneldiskussion.

En heldag om val, politik och demokrati

Under heldagen den 29 augusti hölls föreläsningar och paneldiskussioner med temat "Medierna och politikerna i en valrörelse" samt workshops där gymnasieungdomarna deltog. Hälsade välkommen gjorde rektor Astrid Söderbergh Widding. Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke höll ett  anförande och svarade på förstagångsväljarna frågor.

Intresserade gymnasieungdomar ställde frågor efter paneldiskussionen.

Mer om projektet Fest-i-val kan du läsa om här