Alexa Robertson, docent vid JMK, medverkade vid MEG-seminariet "Svarta hål i en global nyhetsrapportering" där även Erika Bjerström, utrikeskorrespondent vid SVT, Martin Schibbye, journalist och författare och Catrin Jemsby, före detta afrikakorrespondent, medverkade. Seminariet spelades in av SVT och finns nu tillgängligt på webben.

 

Paula von Wachenfeldt, assisterande professor i modevetenskap, berättade om mediernas fokusering på lyx under seminarietemat Vi har lyxat till det lite!

Paula von Wachenfeldt under seminariet om livsstilar och konsumtion.
Paula von Wachenfeldt under seminariet om lyx i medierna.

 

Alexa intervjuades också under MEG av Aktuellt där hon kommenterade informationskriget i den pågående konflikten i Ukraina. Paula diskuterade lyx tillsammans med Hugo Rehnberg, chefredaktör för livsstilsmagasinet A Perfect Guide i ett inslag som kommer att sändas i SVT:s Forum.

I den så kallade Salongen, mötesplats för akademisk medieforskning vid MEG, presenterade Tora Grape, student vid JMK, sin och Charlotte Ludts uppsats ”Doing Well by Doing Good” – en studie i hur CSR kan påverka svenska modeföretags anseende. Presentationen var välbesökt och efter framträdandet kontaktade flera företag representerade på MEG Tora för att diskutera CSR och för att få ta del av Toras och Charlottes uppsats.

Charlotte Ludts presenterar sin uppsats på MEG 2014
Tora Grape presenterar sin uppsats på MEG 2014

 

Text och bild: Magnus Danielson
Redigering: Fredrik Mårtenson