Mellan 21-23 augusti äger NordMedia 2019-konferensen rum i Malmö. Foto: Kimson © 2013 Mostphotos

I år samlas 350 medieforskare vid Malmö universitet för att diskutera kommunikation, kreativitet och fantasi. En av huvudtalarna är Patrick McCurdy, lektor vid Ottowas universitet, som står bakom något så ovanligt som en grafisk roman baserad på den egna forskningen.

– Patrick McCurdy forskar om miljökommunikation och upptäckte att han inte nådde fram med sina forskningsrön till allmänheten, så han skrev serieromanen "The Beast" om hur ett multinationellt företag förstör miljön, säger konferensarrangören Margareta Melin i ett pressmeddelande.

Konferensartiklar som IMS deltagare presenterar

Här är en översikt över vilka konferensartiklar (papers) som IMS forskare och doktorander kommer att presentera:

Anna Sofia Rossholm, docent i filmvetenskap
Mountain imaginaries – deep time across media.

Anna Roosvall, professor i medie- och kommunikationsvetenskap

• Media and climate migration: Transnational and local reporting on vulnerable island communities (medförfattare: Matthew Tegelberg och Florencia Enghel).
  • Cultural journalism as political communication: #metoo in Danish and Swedish newspapers (medförfattare: Nete N. Kristensen).
  • Cultural journalism and democracy: Uses of and attitudes towards cultural journalism in Sweden (medförfattare: Andreas Widholm, se nedan).

Andreas Widholm, docent i journalistik

• Cultural journalism and democracy: Uses of and attitudes towards cultural journalism in Sweden (medförfattare: Anna Roosvall, se ovan).
  • Softening hard news through datafication: The daily flow of data journalism in Swedish Public Service Organizations (medförfattare: Ester Appelgren, Södertörns högskola).

Maria Nilsson, lektor i journalistik
Portraits of flight: A case study of photojournalistic representations of refugees.

Greta Gober, postdoktor i journalistik
When sexualized violence becomes part of your job description: organizational responses to online abuse of female journalists.

Erika Theissen Walukiewicz, doktorand
The value of multiple platform storytelling – the case of Skam.

Rebecca Bengtsson, doktorand i journalistik
Using affective methodologies in visual research.

Martin Karlsson, doktorand i medie- och kommunikationsvetenskap
Role performance in the management of political dissent by Swedish public service journalism.

Chafic Najem, doktorand i medie- och kommunikationsvetenskap
Looking Back as Insurgency Inmate Generated Footage in Lebanese Confinement.

Torbjörn Rolandsson, doktorand i journalistik
Presenterar ett paper om digitalisering och journalistik.

Ole Johnny Fossås, doktorand i filmvetenskap
Iron-Ore Idyll in Northern Sweden (presenterades under PhD pre-conference 19-20 augusti).

Mer om NordMedia 2019

Datum och tid: 21 augusti kl. 11:00 - 23 augusti kl. 18:00
Plats: Malmö universitet (arrangör)
Program: här hittar du alla programpunkter
Deltagare: I forskningsdatabasen hittar du mer information om IMS forskare och doktorander
Årets tema: Communication, Creativity and Imagination: Challenging the Field.

NordMedia är en biennal, internationell konferens inom medieforskning. NordMedia har arrangerats vartannat år sedan 1973. Årets konferens arrangeras med Malmö universitet som värd. Läs mer om konferensen här.