Jorden. GENREBILD. Foto Annca © Pixabay WEB

Klimatjournalistiken måste bli ansvarsutkrävande

"Medierna har en omfattande och avgörande beskrivningsmakt. Det har stor betydelse vad som rapporteras och tycks i den mediala offentligheten både kvantitativt och kvalitativt", skriver Anna Roosvall (Nyhetsmagasinet ETC, 2019-04-06).

Fler artiklar om klimatfrågan på ims.su.se

Forskare: "Klimatstrejken är en viktig rörelse" (20 mars 2019)
Professor: Klimatförändring får inte bli en separat fråga i media (2 april 2019)
Medierna missar ofta själva klimatfrågan när fokus hamnar på det politiska spelet (okt. 2018)

Anna Roosvalls forskning

Anna Roosvall är professor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Institutionen för mediestudier, Stockholms universitet. I sin forskning ägnar hon sig främst åt kulturjournalistik och medierapportering om klimatförändringar. Anna Roosvall har skrivit om medier och klimaträttvisa i boken "Media and Transnational Climate Justice: Indigenous Activism and Climate Politics” (2018).