Medieforskarna Ester Pollack, Sigurd Allern och Christian Christensen. Foto: Fredrik Mårtenson

Medieforskarna Ester Pollack, Sigurd Allern och Christian Christensen medverkar i universitetets digitala Hållbarhetsforum 2021. Foto: Fredrik Mårtenson

Anmäl dig här: → Hållbarhetsforum 2021

I medierapportering om coronapandemin har felinformation och desinformation fått stor spridning. Coronasmittan har utmålats som den perfekta häxbrygden för en infodemi, det vill säga en ryktesepidemi som sprider en blandning av sanning, påhitt och rena lögner.

I samtalet diskuteras infodemier och konspirationsteorier samt vilka lärdomar det går att dra utifrån pandemin. Vi söker även svar på vilket ansvar medierna har, hur man skapar hållbar kriskommunikation och frågar oss om det går att skapa ”vaccin” mot infodemier.

Medverkande i sessionen:

• Sigurd Allern, professor emeritus, Oslo universitet
  • Christian Christensen, professor vid Institutionen för mediestudier
  • Annika Rabo, professor emerita vid Socialantropologiska institutionen
  • Marina Ghersetti, docent vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, Göteborgs universitet
  • Moderator: Ester Pollack, professor, Institutionen för mediestudier