IT och telefoni

Händer som skriver på bärbar dator Foto: Eugenio Marongiu © 2014 Mostphotos
Testa universitetets nya VPN-tjänst Foto: Okänd

Vill du prova universitetets nya VPN-tjänst?

Skulle du behöva ansluta till tjänster och system vid Stockholms universitet, men arbetar på distans? Var med och prova ut en ny VPN-tjänst, som också fungerar för datorer som inte är anslutna till Arbetsplatstjänsten. 

Hitta funktionerna som höjer säkerheten i e-mötestjänsten Zoom. Foto: Diana Eller © Mostphotos

Information om säkerhet och integritet i Zoom

Visste du att det finns flera funktioner i e-mötestjänsten Zoom, som du kan välja för att höja säkerheten och förbättra funktionaliteten under dina video-möten eller online-föreläsningar? 

Skrivare Foto: Andrey Popov © 2016 Mostphotos

Nu lanseras Mina utskrifter

Med den nya tjänsten Mina utskrifter kan du se din personliga utskriftshistorik, och tjänsten gör det möjligt för studenter att köpa utskrifter och se sitt utskriftssaldo.

Nya digitala verktyget Grow Kudos

Nå ut med din forskning – och mät resultatet

Behöver du stöd med att öka synligheten av din eller institutionens forskning och vill få en överblick av spridningen, är verktyg som Grow Kudos och Altmetric Explorer for institutions (EFI) användbara digitala verktyg i ett initialt skede av detta arbete. 

IT-resurser

Här hittar du information om trådlöst nätverk, Office 365 för studenter, utskrift från privat dator via Printomat, beställning av universitetskort med mera.

Officemallar

Letar du efter Officemallar till powerpointpresentationer och brevmallar i Word? Då har du kommit alldeles rätt. På webbsidan Verktyg för visuell identitet hittar du Officemallar (Powerpoint och brevmallar i Word) med instruktioner finns för nedladdning. Allt detta döljer sig bakom fliken för Mediabanken.

 

Studieadministrativ kalender
Stöd vid kris - kontakt och checklistor

Program och kurser

Till utbildningskatalogen