Forskare

Audience at the conference hall Photo: Kasto80 © 2014 Mostphotos
Meddela att du söker forskningsmedel i god tid. Foto: Teerawut Masawat/Mostphotos

Så ansöker du om externa forskningsmedel

Här är rutiner för hantering av externa forskningsmedel vid Institutionen för mediestudier.

Nytt open access-avtal med Oxford University Press

Nu kan du som forskare vid Stockholms universitet publicera dig open access utan avgift i drygt 300 tidskrifter från Oxford University Press (OUP). Via ett nytt nationellt avtal med OUP är publiceringsavgifterna förskottsbetalade för alla forskare vid universitetet.

Ny databas: 19 miljoner tidningssidor från över 400 svenska dagstidningar

Nu har vi tillgång till databasen Svenska Dagstidningar från KB. Databasen innehåller samtliga svenska dagstidningar från 2014 och framåt, drygt 300 titlar, samt ett urval av dagstidningar från 1645 och framåt. På grund av upphovsrätt så går de senaste 115 årens tidningar endast att läsas vid en (1) dator på Frescatibiblioteket.

Book reading Photo: Tito © Published 2008 Mostphotos

Bibliotek och arkivresurser

Här hittar du en översikt över bibliotek och arkivresurser. 

20-kronorssedel med Astrid Lindgren som motiv. Foto: Michael Erhardsson © Mostphotos

Kommande Primula-deadlines

I början av varje månad har du möjlighet att registrera utlägg och reseräkningar i det personal-administrativa systemet Primula. Vid samma tillfälle kan du också lämna in underlag för registrering av timlöner (t.ex. tentamensvakter och externa lärare).

Tre Beagle-valpar Foto: Volodymyr Melnyk © 2015 Mostphotos

Ta hjälp av lathund vid DiVA-registrering

Här hittar du 3 lathundar som visar hur du ska göra när du ska registrera dina publikationer i DiVA. In English: Instructions for registration in DiVA

Nya digitala verktyget Grow Kudos

Nå ut med din forskning – och mät resultatet

Behöver du stöd med att öka synligheten av din eller institutionens forskning och vill få en överblick av spridningen, är verktyg som Grow Kudos och Altmetric Explorer for institutions (EFI) användbara digitala verktyg i ett initialt skede av detta arbete. 

Kompetensutvecklande workshoppar för universitetslärare under ht 2017

Hur får vi en bättre insyn i studenters lärprocesser? Hur kan vi stödja studenters lärande på bästa sätt och utveckla goda utbildningsmiljöer?

Anja Hirdman Foto: Anna-Karin Landin

Nya lokala samverkanskoordinatorer

– Jag är universitetslektor vid IMS och en av de lokala samverkanskoordinatorerna vid humanistiska fakulteten, säger docent Anja Hirdman, Institutionen för mediestudier.

Kvinna som ser bekymrat på sina räkningar Foto: Andrey Popov © 2014 Mostphotos

Så redovisar du dina kvitton i Primula

Hur redovisar man egentligen sina utlägg och reseräkningar i Primula? Följ vår guide i 8 steg. Glöm inte att registrera dina kvitton senast den 10:e i varje månad om du vill ha ersättningen utbetald med din lön i slutet av månaden.

Maryam Hansson Edalat, chef vid Avdelningen för forskningsstöd Foto: Okänd

Chefen: Så arbetar vi med forskningsstöd

Maryam Hansson Edalat, chef för Avdelningen för forskningsstöd berättar vad avdelningen arbetar med.

Mer om Avdelningen för forskningsstöd

Vid Avdelningen för forskningsstöd (tidigare forskningsservice) arbetar forskningssekreterare och ekonomer med att hjälpa forskare att finna, söka och administrera externa forskningsmedel. Vi vänder oss till samtliga forskare vid Stockholms universitet.

Forskningsprojekt

I institutionens Forskningsdatabas hittar du information om forskarnas pågående forskningsprojekt och doktorandernas avhandlingsprojekt. 

IMS Forskningsdatabas

Kom ihåg att uppdatera din profil i institutionens egen Forskningsdatabas. Du loggar som alltid in här och kan alltid kasta ett öga på hjälpguiden om du behöver. Glöm inte att samtidigt registrera dina publikationer i det  Digitala Vetenskapliga Arkivet, DiVA som är ett helt annat system. 

Anställningsavtal Foto: Ragsac © 2010 Mostphotos

Information om personalfrågor

Här hittar du information om personalfrågor såsom bl.a. anställningsvillkor, bisysslor och likabehandlingsfrågor. 

Händer som skriver på bärbar dator Foto: Eugenio Marongiu © 2014 Mostphotos

Stöd inom IT och telefoni

Här hittar du information om våra stödresurser inom IT och telefoni - om bl.a. tillgängliga IT-resurser, blanketter och Officemallar. 

Hand and drawing blank chart ChristianChan © 2016 Mostphotos

Organisationsplan för teknisk-administrativ personal

Institutionens personalstyrka består av forskare/lärare samt teknisk-administrativ personal. Här kan du se hur vår teknisk-administrativa personal är organiserad. 

Registrera dina publikationer i DiVA

Digitala Vetenskapliga Arkivet, DiVA, är ett publiceringssystem utvecklat vid Uppsala universitet. Det används för elektronisk registrering, publicering och arkivering av publikationer från 40 lärosäten och forskningsinstitutioner.