Hur har sociala medier påverkat politiken och journalistiken under valrörelsen? Den frågan kommer att diskuteras på ett seminarium den 9 oktober i JMK-salen. Evenemanget är öppet för allmänheten i mån av plats.

Livesändning

• Eva Landahl – Chef för valsatsning, Sveriges Television (SVT)
  • Karin Pettersson – Politisk chefredaktör, Aftonbladet
  • Anders Wallner – Partisekreterare, Miljöpartiet
  • Jack Werner – Sociala media-redaktör, Metro Sverige
  • Christian Christensen – Professor i journalistik, Stockholms universitet
  • Anders Larsson – Postdoctoral Fellow, Department of Media & Communication, University of Oslo
  • Bente Kalsnes – Doctoral Candidate, Department of Media & Communication, University of Oslo

Kontakt: Prof. Christian Christensen – Stockholm Univertsity, christian.christensen@ims.su.se.

Finansiering för detta seminarium sker genom projektbidrag från Norges Forskningsråd.

“Introduktion: #VemsVal14? Sociala Medier, Journalistik & Svenska Valet 2014”
Christian Christensen, Professor of Journalism, Department of Media Studies, Stockholm University

”2010 vs. 2014: Två val på sociala medier”
Anders Larsson, Postdoctoral Fellow, Department of Media & Communication, University of Oslo

Hur har det politiska användandet av sociala medier utvecklats under de senaste två riksdagsvalen? Presentationen tar upp medborgares, partiers och politikers användning av Facebook och Twitter, och syftar till att belysa några av de intressanta skiljelinjer som tycks ha uppstått under de senaste fyra åren.

”Liten i Riksdagen, stor på sociala medier”
Bente Kalsnes, Doctoral Candidate, Department of Media & Communication, University of Oslo

Annie Lööf © och Jonas Sjöstedt (V) är bland de mest aktiva politikerna på Facebook, medan Vänsterpartiet – ett relativt lite parti – uppnår samma antal delningar på Facebook som Moderaterna och Socialdemokraterna. Varför?

13:45 – 14:00 Kaffe

Panel diskussion

Eva Landahl – Chef för valsatsning, Sveriges Television (SVT)
Karin Pettersson – Politisk chefredaktör, Aftonbladet