Det första året av programmet behandlar modets gestaltningar i ett historiskt perspektiv samt studier av mode som materiell kultur. Vidare introduceras studenterna till teori och metodanvändning i modevetenskap både på ett allmänt och utifrån olika konkreta inriktningar. Studier av mode som industriellt fenomen sätts också i fokus i syfte att lyfta fram de mångsidiga aspekterna som ämnet består av.

Andra året av programmet behandlar metod och teorifrågor inför det kommande examensarbetet. Modets kopplingar till olika konsumtionskulturteorier utgör också en del av kunskapsfältet inom modevetenskap och ämnar att bredda förståelsen för dess spridning och marknadsföring. Studenterna läser vidare en färdighetskurs med möjlighet till fördjupning inom ett visst område. Masteråret avslutas med ett självständigt författat examensarbete som ska påvisa dels den breda kunskapsutvecklingen i modevetenskap och dels fokusera på ett specifikt forskningsämne med möjlighet till vidareforskning.

Läs mer om masterprogrammet och hur du ansöker

Observera att denna ansökningsomgång är det enda tillfället att ansöka till masterprogrammet. Programmet kommer inte öppna för ansökningar igen efter den 15 januari 2015. Detta gäller alla sökanden.