Fashion Interactions är en uppdaterad version av utställningen Boutique – Where Art Meets Fashion (2012) för vilken konstverk skapades genom samarbeten mellan konstnärer och designers i olika projekt. Utställningen Boutique curerades av Annamari Vänskä och presenterades första gången på Amos Andersons museum i Helsingfors år 2012, som en del av programmen i World Design Capital Helsinki 2012 och Helsingfors festivalen.

Curatorer: Annamari Vänskä & Hazel Clark
Konstnärer: Janelle Abbott, Federico Cabrera, Heidi Lunabba, Jasmin Mishima, Anna Mustonen, Nutty Tarts, Timo Rissanen, Salla Salin, Heidi Soidinsalo, Saara Töyrylä, Timo Wright.

Vernissage och performance: Fredagen den 15 november
Plats: The Aronson Gallery, Sheila C. Johnson Design Center - Parsons The New School for Design
66 Fifth Avenue at 13th Street, New York

Symposium i samband med utställningen

I samband med utställningen arrangeras ett endags-symposium den 16 November 2013 mellan 10-17 på Parson the New School of Design. Symposiet Fashion Curating Now fokuserar på de möjligheter och utmaningar för den globala, samtida modecureringen.

De inbjudna yrkesverksamma deltagarna reflekterar på temat genom en individuell presentation och i diskussioner med övriga deltagare och publik.

Bekräftat deltagare: Judith Clark, Hazel Clark, Kaat Debo, Shelley Fox, Alexandra Palmer, Valerie Steele, Annamari Vänskä.

Fashion Interactions och Fashion Curating Now arrangers i samarbete med Parsons New School for Design (New York), Finlands kulturinstitut i New York och Centrum för modevetenskap.