Poster av Nina Wennberg. Foto av Karina Twiss. På fotot: Agnès Rocamora

Dr Agnès Rocamora är docent i sociologi och kulturstudier vid London College of Fashion, University of Arts London och hon bedriver forskning om mode och digitala medier. Hon är författare till boken Fashioning the City: Paris, Fashion and the Media (I.B. Tauris, 2009). Hennes artiklar inom modevetenskap, mode och digitala medier och modebloggar har medverkat i flera erkända tidskrifter bland annat Fashion Theory, Sociology and the Journal of Consumer Culture. Hon är medredaktör för The Fashion Studies Handbook (Berg, Forthcoming 2013) och Fashion Media: Past and Present (Berg, Forthcoming 2013) och hon har även bidragit med texter i Fashion’s World Cities (Berg, 2006) och Fashion as Photograph (I.B. Tauris, 2008).

Föreläsning hålls mellan 16:00-17:00 i Bio Mauritz på Filmhuset och ges på engelska.