Tom Buurman Foto: Skärmdump © TV4

Tom Buurman menar att den internationella pressen till viss del överdriver betydelsen av PVV:s ställning i ödesmättade rubriker som "kvartsfinal för Europa".

VIDEO: Se hela inslaget med Tom Buurman här som i inslaget uttalar sig som svensktalande holländsk väljare/medborgare.

Direkt efter det att vallokalerna stängt klockan nio ikväll kommer en vallokalsundersökning publiceras. Utgången i parlamentsvalet är högst osäker men opinionsmätningar innan valet tyder på att premiärminister Mark Ruttes högerliberala parti VVD tros hamna något före Geert Wilders islamfientliga PVV. Kommande regeringsförhandlingar förväntas bli komplicerade. Mark Rutte utesluter dock samarbete med Geert Wilders parti.

Läs mer om Tom Buurmans egen forskning vid Institutionen för mediestudier, Stockholms universitet.