Foto: bild av dagens Expressen

Läraren Björn Häger, tillika publicistklubbens ordförande, är ansvarig för kursen i undersökande journalistik som de fem studenterna bakom reportaget gått. Han berättar att journalisten Malin Crona lärde studenterna hur man granskar myndigheters kontoplaner.

– Den här gruppen valde "osexiga" Svenska kraftnät som är både myndighet och statligt affärsverk. De intresserade sig för den dyra festen och grävde vidare i olika spår, bland annat hittade de filmer från festen som var utlagda på nätet, säger Björn Häger som tillägger att:

–Miljonnotan upptäcktes genom att de begärde att få se vad som bokförts som intern representation hos Svenska Kraftnät.

Bakom avslöjandet står studenterna Jonna Axelsson, Johan Taliercio, Martin Lindstam, Nike Rydberg och Carl-Johan Hamlet som går tredje terminen på Journalistprogrammet.