1. Du är här:
  4. IMS
  5. Om oss
  6. Evenemang
  7. Välkommen till Global Fashion Conference 20 - 21 oktober!

Välkommen till Global Fashion Conference 20 - 21 oktober!

EVENEMANG

Datum: 20 oktober 2016 09:30 - 20 oktober 2016 12:30
Plats: Aula Magna 20-21 oktober

20-21 oktober är Centrum för modevetenskap vid Stockholms universitet värd för Global Fashion Conference 2016, som i år har temat Tradition and Innovation: Challenges for Fashion and Luxury in the 21st Century.

Vilka utmaningar möter mode- och lyxbranschen i framtiden? Det är temat för den femte upplagan av Global Fashion Conference, som 2016 för första gången hålls i Sverige. Här möts akademiker och representanter från modevetenskapen och modeindustrin och diskuterar bland annat branschens villkor, förändrade förutsättningar för lyxbegreppet, hållbarhet och Stockholm som nordisk modehuvudstad.

Global Fashion Conference 2016 sträcker sig över två heldagar, där förmiddagarna är öppna för studenter, intresserad allmänhet och press.

När: 20 - 21 oktober 2016, 09.30 – 12.30 båda dagarna

Var: Aula Magna, se vägbeskrivning här

De öppna delarna av konferensen är kostnadsfria.
Anmäl dig senast fredagen 14 oktober här

Programmet förmiddag 20 oktober:

09.30 – 09.45 Welcome

Karin Helander, vicerektor vid Stockholms universitet

Paula von Wachenfeldt, Centrum för modevetenskap

09.45 – 11.00 Panel 1: Luxury and Fashion

David Zajtmann, Institut Français de la Mode: ”The relationship between couture and ready-to-wear.”

Delphine Bellini, CEO, Elsa Schiaparelli: ”How the Elsa Schiaparelli brand is planning its future, based on heritage.”

Moderator: Dominique Jacomet, Institut Français de la Mode

11.20 – 12.30 Panel 2: Luxury, Fashion & Technology

John Armitage, Winchester School of Arts, University of Southampton:  “Unboxing Reveals” as a New Form of video Art”

Charlie Andersson, Head of PR and Marketing för Image Group AB (Bottega Veneta, Mulberry, Max Mara och NK Access), Stockholm: ”The recent evolution of the Swedish luxury market.”

Moderator: Isabel Cantista, Universidade Lusíada do Porto

Programmet förmiddag 21 oktober:

09.30 – 09.45 Rounding up day 1

09.45 – 11.00 Panel 3: Luxury, Fashion and Sustainability

Dylis Williams, Director Centre for Sustainable Fashion, London College of Fashion, University of the Arts

Cecilia Strömblad Brännsten, hållbarhetsexpert, global projektledare för klädinsamling, Hennes & Mauritz

Moderator: Teresa Sádaba – ISEM Fashion School, Madrid

11.15 – 12.30 Debate: Stockholm: The Nordic Fashion Tech Capital

Oskar Juhlin, professor i data- och systemvetenskap, grundare av digitizingfashion.com och två företag som kombinerar sociala medier och mode

Elin Frändberg, VD för Svenska moderådet

Johanna Pietsch, VD för juvelerarfirman Engelbert

Elin Larsson, Sustainability Director, Filippa K

Moderator: Paula von Wachenfeldt, Centrum för modevetenskap

Läs mer om Global Fashion Conference 2016 och talarna på konferensens egen hemsida: http://gfc-conference.eu

Bokmärk och dela Tipsa

Arkiv och resurser

Här finns länksamlingar och mycket annat.

Bildarkivpuff