JMK

Enheten för journalistik, medier och kommunikation

Enheten för journalistik, medier och kommunikation, JMK, Stockholms universitet, ger grundutbildning, masterutbildning och forskarutbildning i ämnena journalistik respektive medie- och kommunikationsvetenskap. JMK är en tvärvetenskaplig enhet där lärare och forskare har anknytningar till ämnen inom både humaniora och samhällsvetenskap.

Kari Andén-Papadopoulos

SVT: Bisarrt när kriget sänds live på Facebook

I ett debattinlägg på SVT Opinion skriver professor Kari Andén-Papadopoulos om slaget om Mosul och det surrealistiska mötet med den sociala mediekulturen på Facebook.

Photo: Brett Weinstein/Gage Skidmore © 2008/2011 Flickr CC

En sorglig dag för amerikansk demokrati

– Det är en sorglig dag för amerikansk demokrati, säger professor Christian Christensen till TT efter Trumps besked att han kanske inte kommer att acceptera valresultatet.

Sigurd Allern

Lyckan att få vara ett universitet

Att arbeta vid en regional högskola har inte riktigt samma status som att arbeta vid ett universitet, skriver JMK:s gästforskare Sigurd Allern i ett inlägg i debatten om den norska högskolans framtid.

MFS-fältstudie Ghana 2010 Foto: Åsa Secher

Ansökan MFS resestipendium

Utlysning av 2 Minor Field Studies stipendium. Deadline 19 oktober 2016. MFS är ett SIDA finansierat resestipendium för fältstudier i ett utvecklingsland.

Sigurd Allern

Är högerextrema välkomna till SVT Aktuellt?

Igår talade Sigurd Allern, gästprofessor vid IMS, med Nordegren & Epstein i P1 om hur public service dels ska förhålla sig till kraven om opartiskhet dels om värnandet av alla människors lika värde.

Forskningsdatabasen

Söker du en medieforskare?

På vår nya forskningssajt finns forskare, publikationer och projekt samlade. Hitta information enkelt via ämnen eller sökfunktionen.

Utbildning

Scheman för kurser på JMK
JMK:s intranät för kurser och scheman
Studiehandboken
Leading research

Forskningsnätverk

ET-puff

Hitta oss på Twitter