Internt

Den 6 november går universitetet över till Nya Ladok

Den 6 november 20117 byter Stockholms universitet till Nya Ladok vilket kommer att innebära ändrade rutiner för resultatrapportering.

Snart går vi över till "nya Ladok" – vad innebär det för oss?

Nuvarande Ladoksystem stängs av för gott kl 17 den 26 oktober! Under tiden övergången sker kommer det inte att gå att lägga in registreringar eller några resultat i Ladok.

Lathund kontosträngar Primula - MODE

Lathund för kontosträngar i Primula

Här hittar du olika kontosträngar för dina Primula-ärenden. Notera att det finns en tabell för Enheten för journalistik, medier och kommunikation, en andra för Enheten för filmvetenskap och till sist en tredje för Centrum för modevetenskap.

Female student walking outdoors on University campus Photo: Dan Burch © 2015 Mostphotos

Handbok för doktorander

Här är handboken för doktorander som doktorandrådet vid Institutionen för mediestudier tog fram i våras.

Book reading Photo: Tito © Published 2008 Mostphotos

Våra bibliotek

Här hittar du en översikt över våra bibliotek samt arkivresurser. 

Maryam Hansson Edalat, chef vid Avdelningen för forskningsstöd Foto: Okänd

Föreläsningar och seminarier om ERC i höst

– Redan nästa vecka har vi öppna ERC-föreläsningar (Europeiska forskningsrådet). Vi har även ett seminarium om hur man förbereder en ERC-ansökan, säger Maryam Hansson Edalat, chef vid Avdelningen för forskningsstöd som berättar mer vad som händer i höst. 

Dokument och miniräknare Foto: Andrey Popov © 2014 Mostphotos

Registrera dina kvitton i Primula senast 10 november

Fredag den 10 november 2017 blir sista dagen för registrering av timlöner, utlägg och reseräkningar i personalsystemet Primula för oktober månad.

Tre Beagle-valpar Foto: Volodymyr Melnyk © 2015 Mostphotos

Ta hjälp av lathund vid DiVA-registrering

Här hittar du 3 lathundar som visar hur du ska göra när du ska registrera dina publikationer i DiVA. In English: Instructions for registration in DiVA

Nya digitala verktyget Grow Kudos

Nå ut med din forskning – och mät resultatet

Behöver du stöd med att öka synligheten av din eller institutionens forskning och vill få en överblick av spridningen, är verktyg som Grow Kudos och Altmetric Explorer for institutions (EFI) användbara digitala verktyg i ett initialt skede av detta arbete. 

Du och din arbetsplats - info till dig som anställd

I häftet "Du och din arbetsplats" hittar du en sammanfattning av anställningsvillkoren vid Stockholms universitet med allmänna bestämmelser, anställningsformer, arbetstider, sjukdom och läkarvård, olika typer av ledighet, semester samt, försäkringar och pension.