Internt

Almedalsveckan 2017 Foto: Stockholms universitet

Almedalen 3/7: IMS-forskare diskuterar kemikalier och faktaresistens

Två IMS-forskare medverkar i detta seminarium där bl.a. faktaresistens och kemikalievarningar i medierna diskuteras.

Ester Pollack

Almedalen 5/7: Sverige behöver en nationell strategi för att stärka landets städer

Behöver Sverige en nationell strategi för att stärka landets städer? Docent Ester Pollack, IMS, medverkar i ett seminarium om detta den 5 juli i Almedalen.

Anu Koivunen Foto: IMS

Almedalen 6/7: Den politiska kulturen i Sverige och Finland

Den politiska kulturen i Sverige och Finland – vad skiljer oss åt och vad förenar oss? Denna fråga diskuteras i Almedalen. Professor Anu Koivunen, IMS, deltar i samtalet.

Anu Koivunen Foto: Klas Nyberg

Almedalen 6/7: Hur bemöter etablerade partier högerpopulismen i Norden?

Hur bemöter etablerade partier högerpopulismen i Norden? Denna fråga diskuteras i Almedalen. Professor Anu Koivunen, IMS, deltar i samtalet.

En gammal svart vintage Rotarys stil telefon Foto: Arena Creative © 2010 Mostphotos

Telefonitips inför sommaren

Inför sommaren vill vi passa på att informera om sådant som kan vara bra att tänka på när det gäller anknytningar och frånvaromeddelanden. In English: Before you go on holiday...

Tre Beagle-valpar Foto: Volodymyr Melnyk © 2015 Mostphotos

Ta hjälp av lathund vid DiVA-registrering

Här hittar du 3 lathundar som visar hur du ska göra när du ska registrera dina publikationer i DiVA. In English: Instructions for registration in DiVA

Nya digitala verktyget Grow Kudos

Nå ut med din forskning – och mät resultatet

Behöver du stöd med att öka synligheten av din eller institutionens forskning och vill få en överblick av spridningen, är verktyg som Grow Kudos och Altmetric Explorer for institutions (EFI) användbara digitala verktyg i ett initialt skede av detta arbete. 

SISU-utbildningar

I utbildningsdatabasen SISU hanteras kursplaner och utbildningsplaner för utbildningsprogram på grund- respektive avancerad nivå. Dessutom finns stöd för att lägga in forskarkurser. Det är även i SISU det årliga utbildningsutbudet läggs in. Utbildningen för administratörer är uppdelad i Introduktion (gemensam för SISU och Ladok), Kursplaner och utbildningsplaner och Utbildningsutbud.

Maryam Hansson Edalat Foto: Okänd

Chefen: Så arbetar vi med forskningsstöd

Maryam Hansson Edalat, chef för Avdelningen för forskningsstöd berättar vad avdelningen arbetar med.

Du och din arbetsplats - info till dig som anställd

I häftet "Du och din arbetsplats" hittar du en sammanfattning av anställningsvillkoren vid Stockholms universitet med allmänna bestämmelser, anställningsformer, arbetstider, sjukdom och läkarvård, olika typer av ledighet, semester samt, försäkringar och pension.

IMS Forskningsdatabas

Kom ihåg att uppdatera din profil i institutionens egen Forskningsdatabas. Du loggar som alltid in här och kan alltid kasta ett öga på hjälpguiden om du behöver. Glöm inte att samtidigt registrera dina publikationer i det  Digitala Vetenskapliga Arkivet, DiVA som är ett helt annat system. 

Ny lärplattform ersätter Mondo

Sedan 2007 finns Mondo som universitetets centralt erbjudna lärplattform. Mondo fokuserar på pedagogiska, snarare än på studieadministrativa funktioner och används av ungefär hälften av universitetets studenter. Utöver Mondo används ett antal andra systemlösningar på några institutioner.