Internt

Välkommen på filmvisning: Immigrantfilmarna

Inom kultur- och filmforskningen fokuseras ofta på hur immigranter framställs i film och tv. Men hur ser det ut då immigrantfilmarna själva skildrar sina berättelser? Vi bjuder in alla kollegor i Filmhuset samt IMS personal till att se fyra immigrantfilmer. Filmprofessor John Sundholm presenterar visningen.

IMS Vårlunch 8 juni - anmälan senast 22 maj

I år äger IMS årliga vårlunch rum den 8 juni på Fotografiska muséet. Lunchen börjar kl. 13:00 och vi måste lämna restaurangen senast kl. 15:00.

Registrera dina kvitton i Primula senast 11/5

Sista dagen för registrering av den här månadens timlöner, utlägg och reseräkningar i personalsystemet HR Primula är på torsdag 11 maj 2017.

Samverkan in action | 23 maj

Välkommen till en halvdag om samverkan inom humaniora, samhällsvetenskap och juridik den 23 maj 14.30-18.30 på Filmhuset (plats meddelas senare i internt e-postmeddelande).

Maryam Hansson Edalat Foto: Okänd

Chefen: Så arbetar vi med forskningsstöd

Maryam Hansson Edalat, chef för Avdelningen för forskningsstöd berättar vad avdelningen arbetar med.

Gulspadevinnare lyftes i universitetets nyhetsbrev

De guldspadevinnande alumnerna från Institutionen för mediestudier som nyligen fick priset för SVT:s Macchiarinidokumentär uppmärksammades nyligen i universitetets nyhetsbrev. 

Du och din arbetsplats - info till dig som anställd

I häftet "Du och din arbetsplats" hittar du en sammanfattning av anställningsvillkoren vid Stockholms universitet med allmänna bestämmelser, anställningsformer, arbetstider, sjukdom och läkarvård, olika typer av ledighet, semester samt, försäkringar och pension.

IMS Forskningsdatabas

Kom ihåg att uppdatera din profil i institutionens egen Forskningsdatabas. Du loggar som alltid in här och kan alltid kasta ett öga på hjälpguiden om du behöver. Glöm inte att samtidigt registrera dina publikationer i det  Digitala Vetenskapliga Arkivet, DiVA som är ett helt annat system. 

Nya idéer för tillträde till högskolan

Den 19 april äger halvdagskonferensen "Nya idéer för tillträde till högskolan”, i regi av Arbetsgruppen för breddad rekrytering, rum vid Stockholms universitet.

Ny lärplattform ersätter Mondo

Sedan 2007 finns Mondo som universitetets centralt erbjudna lärplattform. Mondo fokuserar på pedagogiska, snarare än på studieadministrativa funktioner och används av ungefär hälften av universitetets studenter. Utöver Mondo används ett antal andra systemlösningar på några institutioner.