Filmvetenskap

Enheten för filmvetenskap

Filmvetenskap studerar de rörliga bildmediernas historia, teori, estetik och funktioner från tidig film till dagens multimediala landskap. Vi är en av Europas största enheter inom filmvetenskap, och ett av de ledande forskningsområdena inom humaniora vid Stockholms universitet. Vi finns i Filmhuset på Gärdet, en unik byggnad som uppfördes som en hyllning till filmen och som i dag är en samlingsplats för all sorts filmverksamhet.

Filmvetenskap FV

Allt du behöver veta - Terminsstart filmvetenskap vt 2016

Välkommen till filmvetenskap våren 2016! På denna sida har vi samlat information för dig som sökt och blivit antagen till våra utbildningar. Här kan du hitta generell information om det som händer inför och under studierna och information för just ditt val av kurs eller program. Vi hoppas att vi ses i vår.

Harry Schein

Välbesökt konferens om Harry Schein

Många kom för att lyssna och delta i konferensen om Harry Schein som IMS anordnade.

fv

Guldbaggen - läs om arbetet bakom priset

Hur blev Guldbaggefilmerna nominerade? Filmvetare finns bland de som valde ut dessa. Så här går det till:

filmadd

Sen anmälan inför våren 2016 öppnar 14 december

Glömde du att söka till vårens kurser/program i filmvetenskap? Du har fortfarande chansen att söka snart igen. De kurser och program där det kan finnas platser kvar efter första urvalet kommer att öppna igen för sen anmälan den 14 december (under förmiddagen). Du anmäler dig som vanligt på antagning.se.

Foto: Bildningspodden

Bildningspodden: IMS filmforskare talar om Mai Zetterling

I den nylanserade Bildningspoddens fjärde avsnitt talas det om regissören och skådespelerskan Mai Zetterling. I samtalen medverkar två av IMS filmexperter.

Filmrulle i svartvitt

Så minns vi filmprofessor Leif Furhammar

Som tidigare meddelats har Leif Furhammar, Stockholm, avlidit i en ålder av 78 år. Han blev professor i filmvetenskap på direkt uppmaning av departementet som ringde upp. (Även publicerad i SvD, 2015-11-10).

Kalendariet

studinfo

Universitetskonto

Du behöver ha ett aktiverat universitetskonto för att ta del av både utbildning och resurser på universitetet.

justnu
Kurslitteratur
Scheman för kurser på JMK
Mondo orange puff
Bibliotek ny puff

Studentrådet Filmvetenskap

SUFVSPuff