Filmvetenskap

Enheten för filmvetenskap

Filmvetenskap studerar de rörliga bildmediernas historia, teori, estetik och funktioner från tidig film till dagens multimediala landskap. Vi är en av Europas största enheter inom filmvetenskap, och ett av de ledande forskningsområdena inom humaniora vid Stockholms universitet. Vi finns i Filmhuset på Gärdet, en unik byggnad som uppfördes som en hyllning till filmen och som i dag är en samlingsplats för all sorts filmverksamhet.

Photo: Unknown

Conceptual Approaches: Forskarpresentation och filmvisning med Lisa Tan

Missa inte forskarpresentationen med filmvisning av konstnären/doktoranden Lisa Tans 3 videoessäer. Ons 25 nov kl. 14-17.

Internationella veckan

Sök utbytesplats för 2016–2017 senast 5 december

Nu kan du som är student vid SU ansöka om utbytesstudier genom de centrala avtalen ht 2016 eller hela läsåret 2016/2017. Sista ansökningsdag är den 5 december 2015.

MFS-fältstudie Ghana 2010 Foto: Åsa Secher

Förlängd deadline för MFS resestipendium för fältstudier i utvecklingsland

MFS-stipendier utlyses två gånger per läsår. På vårterminen i februari / mars och för höstterminen i september. Hösten 2015 gör vi en extra utlysning med deadline 27 november 2015.

Foto: Bildningspodden

Bildningspodden: IMS filmforskare talar om Mai Zetterling

I den nylanserade Bildningspoddens fjärde avsnitt talas det om regissören och skådespelerskan Mai Zetterling. I samtalen medverkar två av IMS filmexperter.

Filmrulle i svartvitt

Så minns vi filmprofessor Leif Furhammar

Som tidigare meddelats har Leif Furhammar, Stockholm, avlidit i en ålder av 78 år. Han blev professor i filmvetenskap på direkt uppmaning av departementet som ringde upp. (Även publicerad i SvD, 2015-11-10).

filmadd

Sen anmälan inför våren 2016 öppnar 14 december

Glömde du att söka till vårens kurser/program i filmvetenskap? Du har fortfarande chansen att söka snart igen. De kurser och program där det kan finnas platser kvar efter första urvalet kommer att öppna igen för sen anmälan den 14 december (under förmiddagen). Du anmäler dig som vanligt på antagning.se.

Tumme

Allt du behöver veta - Terminsstart Filmvetenskap hösten 2015

Välkommen till Filmvetenskap hösten 2015! På denna sida har vi samlat information för dig som sökt och blivit antagen till våra utbildningar. Här kan du hitta generell information om det som händer inför och under studierna och information för just ditt val av kurs eller program. Vi hoppas att vi ses i höst!

Kalendariet

studinfo

Universitetskonto

Du behöver ha ett aktiverat universitetskonto för att ta del av både utbildning och resurser på universitetet.

justnu
Kurslitteratur
Scheman för kurser på JMK
Mondo orange puff
Bibliotek ny puff

Studentrådet Filmvetenskap

SUFVSPuff